Asociatia SMACARE este o organizatie nonguvernamentala si nonprofit care are ca scop apararea drepturilor si intereselor persoanelor afectate de amiotrofie spinala musculara si imbunatatirea vietii acestora.

Amiotrofia spinala musculara este o boala genetica autosomal recesiva care se caracterizeaza prin pierderea capacitatii de-a folosi sistemul muscular. Din aceasta cauza apare atrofierea muschilor la nivelul membrelor, gatului si pieptului. In prezent, nu exista nici un remediu pentru a vindeca SMA si nici un tratament pentru a ii stopa evolutia. Ingrijirea medicala si terapia fizica ar putea ajuta la prevenirea aparitiei complicatiilor si la asigurarea unei vieti mai bune pentru cei afectati.

Cu banii stransi, asociatia poate sustine programele sale de ajutorare a bolnavilor cu aparatura medicala, medicamente, informatii, crearea unui website propriu, editarea de brosuri, pliante si alte materiale informative pentru pacienti, familiile lor, cadrele medicale si publicul larg.

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2016, sa sprijiniti activitatea Asociatiei SMACARE, completati si depuneti, pana la data de 25 MAI 2017, , formularul 230 (in cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (daca ati avut si alte venituri in afara salariului), astfel:

PASUL1:

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: DESCARCATI AICI FORMULARUL 230 precompletat cu datele Asociatiei SMACARE (va rog deschideti formularul in Explorer sau salvati fisierul chiar daca pe ecran apare un mesaj de informare si il deschideti dupa salvare);

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: DESCARCATI FORMULARUL 200 si completati  cu datele Asociatiei SMACARE;

Asociatia SMACARE

Cod de identificare fiscala 29396583

IBAN RO84WBAN2511000019500047

PASUL 2:

Completati cu datele personale unul din formularele de mai sus (sau pe amandoua daca aveti venituri din salarii si alte venituri).

ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*: formularul 200 trebuie completat, citind cu atentie instructiunile de la final, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Nu completati rubrica “Suma” care va fi redirectionata, aceastava fi calculata de angajatii administratiilor financiare.

PASUL 3:

Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu. Recipisa obtinuta de la oficiul postal reprezinta dovada depunerii declaratiei/cererii in termenul legal prevazut.